Friday 25 March 2016

Generalități medicale 2

Mint mereu că voi posta mai des, dar am fost ocupată cu traduceri și cu emiterea facturilor, plus alte documente de trimis altor agenții. Urăsc partea asta a meseriei mele. Din păcate, nu știu când îmi voi permite să angajez o secretară personală (și totuși scriu când și nu dacă - nu-i așa că sunt optimistă?). Și, firește, dacă nu trimit factură, cine mă plătește?

Să continui, deci, cu generalitățile medicale.

LA SPITAL

Munca în spitale e la polul opus față de cea la dentist. Există o gamă mult mai largă de posibilități în ceea ce privește interpretarea în spital, fiindcă aici există specializări mult mai multe. De regulă, afli în ultima clipă dacă mergi la cardiologie, ortopedie, ORL, clinica pentru boli cu transmitere sexuala, clinica pentru diabet, centrul de dializă, la radiologie, la oncologie, la maternitate, la x, y, z.

AGENȚIILE

Există trei tipuri de agenții ce oferă de lucru în spitale: locale, regionale sau naționale. Cele locale oferă cel mai mic preț și au, de regulă, un contract de lungă durată cu agenția centralizatoare a programărilor medicale care necesită interpret. Cu cât interpreții acceptă să lucreze pe mai puțin, cu atât agențiile bagă în buzunar restul. Nota bene: nu lucrați pe fluturi! Negociați!

DURATĂ

Durata standard e de 60/90/120 de minute pentru programările la spital, însă poate fi depăşită. În cazul în care pacientul nu se prezintă, ți se poate cere să aştepți, în funcție de caz, între 15 şi 90 de minute. În plus, ți se poate cere să dai un telefon pacientului întârziat pentru a afla când estimează că poate ajunge, dacă poate ajunge sau dacă e nevoie de reprogramare (unele servicii precum radiografiile, ecografiile sau tomografiile nu sunt foarte flexibile, dar se ia decizia cea mai avantajoasă pentru pacient; uneori pacientul trebuie adus cu salvarea şi există şi din cauza asta întârzieri, mai ales dacă nu e singurul care trebuie luat de la domiciliu de aceeaşi ambulanțã). În cazul afecțiunilor mai grave, e posibil ca pacientul să fie văzut atât de medicul specialist, cât şi de asistenta medicală pentru continuarea investigațiilor şi stabilirea/explicarea unui plan de tratament. Personal, cel mai mult am stat în spital vreo trei ore şi jumătate, în ciuda existenței unor programări de patru ore pentru consiliere pre- şi post-operatorie. Efectiv niciodată nu mi s-a cerut să aştept pacientul după efectuarea unei intervenții chirurgicale.

Va urma ...

No comments:

Post a Comment